Gran Canaria staat bekend om het mooie weer, de stranden en het stappen, maar.......................
er zijn vele bezienswaardigheden op dit veelzijdige eiland.Naar de markt in Gran Canaria:

 

In het Zuiden van het eiland vindt u de Mercadillo in San Fernando, deze markt is vlakbij Playa del Ingles (in de buurt van CC Grand Chaperel). Naast groente, fruit en lokale specialiteiten worden hier vooral souvenirs verkocht, zoals Canarisch handwerk, originele tafelkleden, veel textiel en leer, Afrikaans houtsnijwerk, aloë vera-producten, kunst en sieraden.
Deze markt is geopend op woensdag- en zaterdagochtend van 8.00-14.00 uur.

In Las Palmas, het Noorden van het eiland vindt u een drietal markten,
De Mercado de Las Palmas en
    De Mercado Central, hier vindt u een ruim assortiment aan levensmiddelen, en de
Mercado del Puerto
naast levensmiddelen vindt u hier ook huishoudelijke apparaten, souvenirs e.d.

Verder zijn er in een aantal toeristenplaatsen ook lokale markten. Voor de openingstijden en locatie kunt u zich het beste wenden tot uw reisleiding.
Casa-Museo Pérez Galdós:


Het museum bevindt zich in het voormalig woonhuis van Benito Pérez Galdós, een bekende Spaanse Romanschrijver, die leefde van 1843 tot 1920. In dit museum ziet u hoe hij hier zijn jeugd heeft doorgebracht en is alles over zijn werken te vinden.
Museo de Néstor:


In dit museum zijn de werken van Néstor Martin Frenandes de la Torre tentoongesteld. Néstor wordt als belangrijkste kunstschilder van Gran Canaria gezien. Dit museum is te vinden in Pueblo Canario. Zijn werken zijn gebaseerd op Atlantische mythologie.


WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!


Casa Museo Colón:

 

Dit museum is vernoemd naar de ontdekkingsreiziger Christopher Columbus, maar of hij ooit echt in het pand verbleef waar nu dit museum is gehuisvest is zeer de vraag.
In het museum is geprobeerd Las Palmas te laten zien zoals in de 16e eeuw, uiteraard is er ook veel te vinden over bovengenoemde ontdekkingsreiziger. Van de kunstenaar Goya zijn veel werken tentoongesteld
De Duinen van Maspalomas:

 

In het zuiden van Gran Canaria liggen de duinen van Maspalomas. Deze duinen liggen tussen Maspalomas en Playa del Ingles in. De meters hoge duinen van fijn geel zand worden ook vaak "de Kleine Sahara" genoemd. Toch is het zand gewoon afkomstig uit de zee. Een tocht door de duinen is indrukwekkend en vanaf de hogere duinen heeft men een prachtig uitzicht over zee en het aangrenzende natuurreservaat.
Museo Canario:


Museo Canario is het belangrijkste museum van de Canarische Eilanden. In de museum vindt u een exposite over de historie van de Eilanden.
Van oude gereedschappen tot skeletten, kleding, keramiek, maar ook wapens van vroeger. Er is een bibliotheek met 50.000 boeken, nagelaten door de vroegere bewoner van het pand waarin het museum is gevestigd. Deze man,Gregorio Chil y Naranjo was een arts, geschiedkundige en antropoloog. Hij liet ook zijn archief en bezittingen na aan het museum.